Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Тенерифе

Канарските острови са разположени в Атлантическия океан и са една от първостепенните туристически дестинации в света. На седемте острова, които съставят архипелага, може да се насладиш на идилични плажове, уникални вулканични пейзажи, изключително културно наследство и богати  възможности за отдих.

Тенерифе е най-големият от Канарските острови и е прекрасна земя на контрасти, с 269 километра крайбрежие – малки заливчета и естествени басейни на север и плажове, повечето от които от вулканичен произход, в районите на Адехе и Арона на юг. Освен това, островът е известен с величествения си национален парк Тейде и прословутия си карнавал през есента. На Тенерифе се предлага разнообразна храна, а също така могат да се видят и типичните местни занаяти. Благоприятното разположение на острова и умерените температури през цялата година са предпоставка и за целогодишен туризъм.

На Тенерифе може да се осъществяват най-различни дейности – голф, риболов, гмуркане или водни спортове. По-известни дестинации на острова са: Costa Adeje, Playa las Americas, Los Cristianos, Puero de la Cruz, Santa Cruz и Los Gigantes.

Тенерифе може да предложи за всекиго по нещо – от малки живописни селца по крайбрежието или в планината, и ваканционни селища на юг, към заетия градски живот в столицата, Санта Крус.

За възможностите да посетиш Тенерифе можеш да откриеш информация на сайта на туристическата агенция на една моя любима бивша съученичка Травел 365.