Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Честит рожден ден, E-comedia!

Не, няма да си далеч от истината, ако си помислиш, че днешната статия е подранила с около два месеца. В действителност официалният старт на проекта E-comedia бе даден на 16 ноември 2008 г., така че много скоро ще отбележим годишнината от него. Неофициално, обаче, сайтът преживя около два месеца, в които се опитваше да открие себе си първо на безплатен хостинг, а след това на настоящия си адрес.

Така че първата статия в историята на E-comedia се появи точно преди две години, преведена от Виктор Владев. Както ще видиш, тя се занимава с гей-парада в Босна и Херцеговина и следователно с хомофобията и ксенофобията като цяло. Една тема, застъпена многократно, както там (например в материала „Възходът на Омраза 2.0”), така и тук (най-вече в „Конспирация на глупостта” и „Николай Фанатик, хомосексуализмът и чалгата”).

Затова не ми остава нищо друго, освен да поздравя Виктор като първопроходец в E-comedia (един факт, който – сигурен съм – отдавна е забравил), а на теб да кажа, че официалната втора годишнина на проекта, доставил ми толкова голямо удоволствие, ще бъде отбелязана по подобаващ начин в E-lect. Повече – като му дойде времето.

Впрочем, ако желаеш да научиш първи, когато това се случи, винаги можеш да се абонираш за RSS feed-а на сайта, по e-mail или просто да станеш приятел на E-lect във Facebook. Всичко това направо за без пари.