Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Широко затворени очи

Не коментирайте, само снимайте, показвайте как откриваме, призова премиерът журналистите в обичайния си височайши стил миналата седмица. Няма никаква нужда от думи, на кого са му потрябвали такива остарели понятия като „свобода на словото”, „критична мисъл” и „търсене на истината”, при положение, че е видимо, че всяко слово, насочено против правителството, не е свободно, всяка мисъл, която не идва директно от Бойко Борисов, не може да бъде критична и всяка истина, която не е одобрена от властта, не е никаква истина, а опит на враговете да подкопаят устоите на България.

Не коментирайте, нареди премиерът, и като следствие от тази заповед само ще ти покажем как американският президент го е похвалил, удобно забравяйки, че предишният ни министър-председател – онзи, чието име не бива да се споменава – също беше похвален от тогавашния държавен глава на САЩ, а вероятно това се отнася и за неговите предшественици. Ще откажем да обясним, че в дипломацията се спазва особен език и ще се молим слабопаметният избирател да е и слабоумен, така че наистина да повярва във величието на нашия лидер.

Не коментирайте, помоли премиерът, но това не попречи на свободолюбивия зам. глав. ред. на (не)известна онлайн медия да напише модерното фентъзи, озаглавено „Защо ГЕРБ си заслужи втория мандат”, което – трябва да отбележа – е пример, че и в журналистиката я има същата цикличност, както на модния подиум, и у нас днес се завръща модата от 1950 г.

Не коментирайте, скара се премиерът, та на кого му трябва да знае, например, че километрите магистрали, с чието построяване това управление непрестанно се хвали, все още са по-малко от километрите, построени при предишната презряна и корумпирана власт… или да си спомни обещанията, с които ГЕРБ спечели предния вот, в момент, в който щедро започват да се дават нови обещания.

Не коментирайте, затворете очите си широко и се оставете на ведрите гласове на хора като Веселин Мишев и Николай Бареков да ви приспиват с приказки за небивалия ни просперитет под мъдрото управление на кормчията-слънце. В епохата на Бойко Борисов журналистическата професия е отживелица, затова вместо репортери навсякъде ще поставим камери… хиляди и хиляди камери, които само да снимат и показват на обикновените хора приказни гледки от приказните постижения на родния супермен, а на Цветан Цветанов – лицата на враговете на диктат… така де, демокрацията. If that ain’t a dream!