Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Доведи приятел

Тъй като в последните два дни бях извън София, имах добрата възможност да погледам малко телевизия и да видя как изглежда протестът срещу новата ни тройна коалиция в очите на хората от провинцията (или поне онези от тях, които не се информират от интернет, а от традиционните медии). Въпреки че и трите водещи канали според мен отразяват ситуацията правдиво, в техните предавания всевъзможни (може би платени?) коментатори непрекъснато повтарят един и същи мотив – че, макар и шумни и забележими, ние, протестиращите, сме твърде малко, за да представляваме българското общество.

Аз не мисля, че е така, но такава е картината, която виждат повечето българи. Тя дава възможност на хора като Мая Манолова да продължават да твърдят, че протестиращите са платени от ГЕРБ, на премиера Орешарски да си прави планове за управлението през следващите години, а на народните ни представители вкупом да се държат нагло пред камерите днес – с изключение на Георги Кадиев, впрочем, който си спечели поне моето уважение в последните дни.

В тази връзка много ми се иска на улицата да излязат много повече хора. Затова ето ти идея – макар и леко наивна. Предлагам на всеки от нас, който пожелае да се включи в инициативата Доведи приятел, да положи сериозни усилия да убеди (а не купи, излъже или принуди) един от приятелите си, принадлежащи към това огромно множество, което е положително настроено към протеста, но по една или друга причина не участва в него – да се присъедини към протестиращите днес, утре и занапред. По какъв начин ще стане това, оставям на твоето въображение и талант.

Когато вчера обсъждах идеята с приятели, ни хрумнаха следните хаштагове – #доведиприятел, #елатеповече и #елаиднес. Да, знам, че не са особено оригинални, но поне отразяват замисъла правдиво, а това сега е най-важното.

П.С: Още за събитията от последните дни можеш да прочетеш при Янислава, Жюстин, Дзвер и Иван Бедров.

1 коментар

  1. Кирил Илиев каза:

    #елатеповече 

    Toва много ми харесва!!! 🙂