Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Осигурителна лъжа с цвят на гербер

Днес отново ще съм кратък. За сметка на това, този път ще пренебрегна агресивния тон и няма да обидя никого, въпреки че ми се иска. Основен повод за статията е новината, че управляващото ни правителство на дясната партия ГЕРБ е договорило със синдикатите увеличаване на осигурителната тежест с 3 процента от идната година – 2 от тях за фонд „Пенсии” и 1 за фонд „Безработица”.

Понеже нямам желание да се разпростирам по темата, ще си позволя да цитирам един текст, който все още лесно може да бъде намерен в интернет и който обещава:

Намаляване на осигурителната тежест с до 5%, с цел оставяне на повече разполагаеми средства у бизнеса и работниците…

Той се намира в раздел 5 (впрочем многозначително озаглавен „Данъчни стимули – да оставим парите при хората и бизнеса”) на – както се оказа – пълната фалшификация, представена ни под името „Антикризисна програма на ПП ГЕРБ” на 10 май миналата година. Точно така: тази, с която Бойко Борисов спечели народния вот. Е, най-тъжното в случая не е, че премиерът ни е измамник. Факт, който става все по-видим с всеки нов ден. А че успя да изиграе играта си на едро и да излъже цяла държава.

Преди да се разделим, трябва да кажа, че в материала „Миротворците” от 29 септември е допусната сериозната грешка т.нар. „престъпно безумие” да се асоциира с Първата световна война. Както Виктор правилно отбеляза, терминът е свързан с атаката срещу гръцките и сръбските войски, с която започваме Междусъюзническия конфликт от 1913 г. Знам, че не си толкова глупав, че да бъдеш подведен от нещо подобно, но се извинявам, ако това е станало.

4 коментара

  1. lilia каза:

    Не ми пука дали ще си с работа или ще си пенсионер. Аз ще работя и пак ще имаме. Стига с този страх. Разбиране да има, всичко друго е от лукаваго.

  2. Честно си казвам, това е първият коментар в историята на този сайт, при който не само, че нищо не разбирам, но дори не знам откъде да започна да гадая :D.

  3. ;-) каза:

    Не е точно лъжа – „до 5%“ – в момента става -1% т.е. не е повече от 5%.
    А ГЕРБ не спечели с тази програма, а с обещанието да свали Тройната коалиция – е направи го. Ако хората са недоволни да са мислили миналата година – тогава и това им стигаше, а не сега да се сещат за болници, програми и т.н.

  4. Всъщност далеч не бяха малко подкрепилите ГЕРБ точно заради програмата. Последното проучване на Алфа Рисърч, отчитащо отлив на десните избиратели, е доста показателно в тази насока.