- E-lect.net - https://e-lect.net -

Виртуална „Дъга”

[1]Трудно ми е да си представя българин на възраст между 25 и 40 години, който да не е чувал за – нека го кажем още сега – култовото комикс списание „Дъга”. То се появява за първи път през далечната 1979 г., подсказва ми Wikipedia, и продължава да излиза чак до 1992. За този не малък период от време на пазара са пуснати точно 42 броя от изданието на ДИ „Септември”, което в един момент е толкова популярно, че се продава в тираж от 180 000.

Днес „Дъга” е антикварна рядкост. Затова за мен бе истинско щастие да науча, че всичките ѝ броеве могат да бъдат открити онлайн [2] – при това във формат, удобен за четене. Предполагам наличието им не е новина, защото на сайта razkazivkartinki.com [2] (той не беше ли за новата „Дъга” преди време?) пише, че появата му се посвещава на 30-ата годишнина на списанието. Което отпраща към миналата година.

Да видя стари издания на „Дъга” в интернет, обаче, бе нещо ново за мен, така че кой знае – може да изненада и теб.

Препоръчвам: „Билбо Бегинс или дотам и обратно” по „Хобитът” от Толкин, „ЕЛО – Екип за ликвидиране на опасности” (нещо като българския отговор на Междузвездни войни) и „Добромир” (историческа поредица, която се развива в периода непосредствено преди падането на страната ни под османско владичество и чийто главен герой владее карате – или беше кунг-фу?). Nice, a?

Приятно разглеждане!

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook [3] или да последваш този сайт в Twitter [4].

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon [5]. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.