- E-lect.net - https://e-lect.net -

Апокалипсис ей сегинка

[1]Знам, че ще започна да се повтарям [2], но не мога да се сдържа да не кажа няколко (не много любезни) думи във връзка с новината на деня – поне ако се съди по Свежо, откъде към момента тя е натрупала 1426 от общо 5026-те си прочита (които, сигурен съм, са повече по времето, когато четеш това). Става дума, естествено, за статията „На прага на 3-тата световна война [3]”, публикувана – забележи – на сайта teenproblem.net, която сериозно се опитва да ни убеди, че от утре ще започнем да се обстрелваме с ядрени ракети, докато в същото време характеризира родните медии като „жалки” за това, че не ни информират, че до дни ще измрем до крак.

Не знам кой би повярвал на подобна идиотщина, но огромният брой читатели (само за сравнение двете водещи статии в Дневник: Прокуратурата в Силистра… [4] и Изпълнителната комисия на ГЕРБ… [5] са видени съответно по 913 и 3033 пъти), ме кара да си мисля, че има и такива хора. Ако ти си от тях, ще трябва да те разочаровам. Апокалипсисът няма да дойде нито утре, нито дори през 2012 г. – при това съвсем определено не по начина, предвиден в материала за третата световна.

Текстът, освен, че играе ролята на поредното поле на антиамериканската пропаганда (Америка като „подлога на Израел”), не съвсем изненадващо цитира информацията, на която се позовава, в стила на съветската журналистика, която превръщаше компотите в компютри (или беше обратното). Как иначе да си обясним връзката на водещото твърдение в него: „Преди 6 дни Израел обяви, че след 8 ще нападне Иран” с оригиналната статия ей тук [6], в която се казва, че бившият американски посланик в ООН Джон Болтън заявява, че Израел има 8 дни, ако иска да спре иранската ядрена програма и само между другото се споменава, че не, всъщност нищо няма да направи?

(Да не говорим за другите „доказателства” в статията като например скорошното американско изтегляне от Ирак… планирано преди много много време.)

Единственото, което действително ми е интересно, е какво ще напише тийнейджърът с проблемите утре вечер, когато стане ясно, че светът не е на път да се свърши. Апокалипсис ли? Не ти ли писна да те правят на глупак?

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook [7] или да последваш този сайт в Twitter [8].

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon [9]. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.