Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

За чисто небе

Досега в E-lect сме коментирали десетки глупости – като тръгнеш от страха от доматите с гени и продължиш с универсалното лекарство против рак антималигноцит, омразата към циганите, само защото са цигани, и към феминистките, само защото са феминистки, конспирацията за намаляване на световното население с 90 или колкото там бяха процента, много тайнствената нумерология, стояща зад 11 септември, и плана Ран-Ът, за да завършиш с ваксините-убийци, злокобната ядрена енергия, края на света, медитацията като далеч по-добра алтернатива на медицината и, разбира се, ACTA. Всички те обаче не могат да стъпят на малкия ми пръст на новата ми любима конспиративна теория: тази за СЛЕДИТЕ.

Без да се впускам в подробности, привържениците на теорията за СЛЕДИТЕ (на езика ми идва да ги нарека следотърсачите или нещо подобно) вярват, че кондензационните – още наричани инверсионни – следи, които се образуват след високо летящите самолети, всъщност представляват „опасни вредни химикали, соли на алуминий, бариий, стронций и други, разпръсквани над суверенната територия на Република България с цел повишаване на заболеваемостта и смъртността на населението, отравяне на природата, промени в климата, налагане на патентовани семена” и така нататък.

Следотърсачите не просто събират богат доказателствен материал в подкрепа на тезата си за зловещия илюминатски заговор (материал, състоящ се от – познай! – снимки на кондезационни следи), но и пишат отворени писма до властите и организират протести срещу СЛЕДИТЕ – като за следващия вече са се записали 914 души. В което няма нищо лошо, естествено, особено ако този списък бъде използван от съответните здравни органи за идентифициране на хората, имащи спешна нужда от по-специализирана медицинска помощ.

Истината

е, че за времето от появата на теорията за СЛЕДИТЕ през 1996 г. в САЩ насам населението на света е нараснало с около милиард и двеста милиона души, процентът на заболеваемост от почти всички сериозни болести е намалял, а природата е станала по-чиста. Същите тенденции са видими и в България – с изключение на динамиката на населението, която обаче не се влияе задължително от повишената смъртност (за последните две десетилетия средната очаквана продължителност на живота нарасна с над 2 години), а и от високата емиграция. Така че пореден провал за кабалата на илюминатите!

Разбира се, на привържениците на конспиративни теории не им пука за фактите. Те искат да вярват, а каква е истината е нещо второстепенно. На тях този текст едва ли ще им направи впечатление. Затова и той е за онези от нас, които борят скуката в средата на работния ден с примери за човешката глупост.

П.С: Тук му я мястото да благодаря на Марфа, която първа насочи вниманието на широката блогърска общност към СЛЕДИТЕ и заплахата от тях.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

7 коментара

 1. Marfa каза:

  Истината е, че за времето от появата на теорията за СЛЕДИТЕ през 1996 г. в САЩ насам населението на света е нараснало с около милиард и двеста милиона души, процентът на заболеваемост от почти всички сериозни болести е намалял, а природата е станала по-чиста.

  Ахаааа!!! Природата въобще не е ставала по-чиста, но ти, без да искаш, показа проблема, невернико! Целта е да се УВЕЛИЧИ населението, защото така Жълтата раса ще има повече роби!!! Отвори си ушите и виж Истината, стига се кри от нея!!!

 2. 🙂 🙂 🙂

  Имам известни съмнения, че хората ще разберат, че това по-горе е ирония, така че нека да уточня: мнението по-горе е пример за ирония! 🙂

 3. Божо каза:

  Що поясняваш 😀 ?
  Който се върже на иронията, си е него проблем 😀 .

 4. Night Wanderer каза:

  Не си прав, целта е да се натрупа критична маса от психоактивни съставки около цялата земя, за да може в един момент тя да бъде пренесена в цялост в измерението на Анунаките, без населението ѝ да измре, за да може така извънземните господари да разполагат с максимален брой роби. 

 5. Indreal каза:

  Уважаеми,

  В изброяването на целите, които си поставят ельоменатите, разпръсквайки кемтрейли над татковината, сте пропуснал може би най-същественото – че с това искат да контролират съзнанието ни!

  А сега сериозно: с приятел бяхме над с. Горно Драглище, когато се опитах с няколко думи да му разкажа за теорията на следите. След като привърших с изложението, той вдигна замислено глава към небето, където се кръстосваха поне четири кодензационни следи, въздъхна обречено и изрази заключението, че хората в Горно Драглище и Добърско (където пътят свършва) явно са особено важни за световния заговор, щом са подложени на подобно кемтрейлно внимание…

 6. bobi каза:

  Пръска се над всички страни от НАТО! Има много материали в нета за това, дори американците и филм направиха! Това е факт и само един глупав и заспал човек може да твърди обратното. Всяка година съм свидетел как реколтата се съсипва от дъжда, който свича със себе си именно този аерозол който стои в небето като облаци… дори плодовете от дървото без те изобщо да са пръскани с каквито и да било препарати като ги опиташ след тези дъждове и те горчат.

 7. Хехе, не знам да се смея или да плача на горния коментар 😉 .