- E-lect.net - https://e-lect.net -

За чисто небе

[1]Досега в E-lect сме коментирали десетки глупости – като тръгнеш от страха от доматите с гени [2] и продължиш с универсалното лекарство против рак антималигноцит [3], омразата към циганите, само защото са цигани, и към феминистките, само защото са феминистки [4], конспирацията за намаляване на световното население [5] с 90 или колкото там бяха процента, много тайнствената нумерология, стояща зад 11 септември [6], и плана Ран-Ът [7], за да завършиш с ваксините-убийци [8], злокобната ядрена енергия [9], края на света [10], медитацията като далеч по-добра алтернатива на медицината [11] и, разбира се, ACTA [12]. Всички те обаче не могат да стъпят на малкия ми пръст на новата ми любима конспиративна теория: тази за СЛЕДИТЕ [13].

Без да се впускам в подробности, привържениците на теорията за СЛЕДИТЕ (на езика ми идва да ги нарека следотърсачите или нещо подобно) вярват, че кондензационните – още наричани инверсионни – следи [14], които се образуват след високо летящите самолети, всъщност представляват „опасни вредни химикали, соли на алуминий, бариий, стронций и други, разпръсквани над суверенната територия на Република България с цел повишаване на заболеваемостта и смъртността на населението, отравяне на природата, промени в климата, налагане на патентовани семена” и така нататък.

Следотърсачите не просто събират богат доказателствен материал в подкрепа на тезата си за зловещия илюминатски заговор (материал, състоящ се от – познай! – снимки на кондезационни следи), но и пишат отворени писма до властите и организират протести срещу СЛЕДИТЕ – като за следващия вече са се записали 914 души. В което няма нищо лошо, естествено, особено ако този списък бъде използван от съответните здравни органи за идентифициране на хората, имащи спешна нужда от по-специализирана медицинска помощ.

Истината

е, че за времето от появата на теорията за СЛЕДИТЕ през 1996 г. в САЩ насам населението на света е нараснало с около милиард и двеста милиона души, процентът на заболеваемост от почти всички сериозни болести е намалял, а природата е станала по-чиста. Същите тенденции са видими и в България – с изключение на динамиката на населението, която обаче не се влияе задължително от повишената смъртност (за последните две десетилетия средната очаквана продължителност на живота нарасна с над 2 години), а и от високата емиграция. Така че пореден провал за кабалата на илюминатите!

Разбира се, на привържениците на конспиративни теории не им пука за фактите. Те искат да вярват [15], а каква е истината е нещо второстепенно. На тях този текст едва ли ще им направи впечатление. Затова и той е за онези от нас, които борят скуката в средата на работния ден с примери за човешката глупост.

П.С: Тук му я мястото да благодаря на Марфа, която първа насочи вниманието на широката блогърска общност към СЛЕДИТЕ и заплахата от тях [16].

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook [17] или да последваш този сайт в Twitter [18].

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon [19]. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.