- E-lect.net - https://e-lect.net -

Продължавай

[1]Когато съпругата му Джейни катастрофира и умира, ексцентричният самовлюбен радио водещ Райън Кинг (в ролята Матю Пери) трябва да открие как да продължи да живее без голямата  си любов. В общи линии това може да стане по два начина: или като откаже да се изправи лице в лице с емоционалните травми, които загубата му е причинила, демонстрирайки на повърхността, че нищо не е станало, и разрушавайки се отвътре (първият избор на Райън), или като приеме, че има нужда от помощ и потърси такава – вариант, който първоначално е натресен насила на нашия герой, но, към който той впоследствие започва да се придържа доброволно.

Помощта в комедийния сериал „Продължавай” (Go On) приема формата на група за взаимна подкрепа на хора с проблеми, подобни на Райъновите, начело на която е не особено подготвената социална работничка Лорън Бенет, чийто предишен опит е в борбата с наднорменото тегло. В групата влизат още и Ан (агресивна хомосексуална прокурорка, бореща се с гнева от смъртта на партньорката си), Йоланда (която е изоставена в деня на сватбата), Оуен (чийто брат е в кома след инцидент по време на ски спускане), Соня (която страда от смъртта на котката си Пепеляшка и много, много обича котки) и Господин Кей, който… е, най-просто не подлежи на описание, но задължително трябва да се види.

Тези и много други второстепенни персонажи придружават Райън в опитите му да превъзмогне загубата на любовта на живота си, да продължи да живее и да стане малко по-добър човек – такъв, какъвто по собствените му думи съпругата му е заслужавала приживе.

Въпросът за баланса между придържането към реалността и бягството от нея, с който сериалът основно се занимава, винаги ми е бил важен, а лековатият (само)ироничен подход дори към най-сериозните проблеми ми се струва първостепенен, за да запазим човешкото в себе си, когато сме изправени пред тях. Заради това, но и заради великолепната игра на Матю Пери, хумора, интересната история, невероятния шести епизод и не на последно място Господин Кей, „Продължавай” е най-готиният сериал, който съм започвал да гледам в последно време. Ще го намериш… знаеш къде!

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook [2] или да последваш този сайт в Twitter [3].

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon [4]. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.