Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

В подкрепа на виртуалния живот

Когато преди 30 и повече години Стивън Кинг публикува романа си „Мъртвата зона”, той веднага се превръща в обект на обществено порицание, заради „отвратителна жестокост към животните” (тъй като злодеят в книгата пребива до смърт едно куче). В отговора си Кинг обяснява няколко простички факта, изплъзнали се от ума на обвинителите. Нека цитирам два от тях: „а.) Грег Стилсън е измислен герой; б.) кучето е измислено”.

Не знам дали хората, изгубили време и нерви да пишат писма, обвиняващи автора колко е отвратителен, са разбрали нещо от отнелия време и нерви отговор, но, в случай че не са, PETA е идеалното място за тях. Та, PETA е съкращение от People for the Ethical Treatment of Animals („Хора за етично отношение към животните”) и всъщност е бая влиятелна организация, популярна с… хъм нестандартния си – в медицински смисъл – подход към каузата.

Това само по себе си не е чак толкова лошо, ако каузата ти е добруването на планетата. Но то става проблем, когато към нестандартния подход се прибавят и… хъм нестандартни цели. Няма съмнение, че всяка жизнена организация има нужда да се развива и PETA го прави по най-уникалния възможен начин, хвърляйки сили не за опазване на изчезващите корали в Атлантика, белите мечки или анакондите в Бразилия, а в битка срещу най-зловещата от всички злини – Супер Марио.

Подкрепям! Не помня откога гадникът ньеден и брат му се разкарват в животинските си костюми, бухат по костенурки, унищожават безогледно виртуалните гъби и на практика са единствените виновници драконите да влязат в червената книга. Крайно време беше някой да се изправи и каже „не” на това безобразие!

Шегата настрана, но последната кампания на PETA срещу игра, в която героят е облечен в кожа, само показва на какви чудеса са способни хората, когато разполагат с малко акъл и много свободно време. И не само това – тези хора са опасни – за себе си, тъй като не са облечени в модни, закопчаващи се откъм гърба ризи; за животните, за които изглежда им пука твърде много; и за цялото общество, заради влиянието и политическата сила, с която разполагат.

Представи си свят, в който цялото изкуство е цензурирано, за да не допуска сцени, които не съответстват на лъчезарните бълнувания на нечий болен мозък. За теб той може да изглежда като кошмар, но някъде там имат друга дума за него: проект.

П.С. На читателите, които не ме харесват, подарявам линк към пародията на Марио, пусната от PETA. So not fun, така че гледай на собствена отговорност.