Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Моя страна…

Имам чувството, че всеки се оплаква, че животът в България е труден. Никой, обаче, не би могъл да каже, че той не е интересен. Последните няколко дни отново ни залепиха пред телевизионните или компютърните екрани с пуканки в ръка. Радост за зрителите донесоха зрелищният и унизителен арест на бившия министър на отбраната Николай Цонев, по-малко интересната, но изпълнена с много въпросителни оставка на министъра на здравеопазването Божидар Нанев, нелепият срив на системата за производство на новите (сами по себе си спорни) документи и много други малки и не чак толкова малки случки, свързани с обществени фигури или държавни институции.

На този фон дори не заслужава коментар фактът, че премиерът Борисов явно има толкова малко работа, че намери свободно време за откриването на поредната забавачка – този път в софийското село Лозен.

(Впрочем малко срамежливо медиите ни информираха, че кметът на столицата Йорданка Фандъкова също е присъствала на мероприятието.)

Но даже да оставим настрана политиката, шоуто не бива да спира. Все така неизброимо количество са съгражданите ни, които се вълнуват от любовните неволи на „семейните“ двойки в Big Brother Family (чиито имена и фамилии, за съжаление, не мога да ти кажа), от завръщането на русата Златка „в бизнеса“ или от скандалното твърдение, че ЦСКА е „лудница“, в която може да се оправи само Пегъзи Музовски.

Не искам да звуча като 80-годишен пурист (въпреки че Big Brother… моля те!), но все се питам що за общество се наслаждава на такова зрелище в средата на най-голямата криза от 1997 г. насам. Или може би се реализира прогнозата за нейното приключване на 1 април?

Преди да се разделим не мога да пропусна вече традиционния за края на всяко редакционно анонс на бъдещите творчески планове на E-lect. През този уикенд очаквай вече обещаните статии „Лекува, не лекува“ (в търсене на истината за антималигноцита) и „Манипулацията ГМО III: Законът и ние“.