Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

No Pressure

Пиша това за всеки, който до днес е страдал от илюзията, че т.нар. зелени в голямата си част в най-добрия случай не са лишени от добър вкус и връзка с реалността, а в най-лошия не са откровени психопати (за съжаление). Ако споделяш това мнение, няма да пропусна да ти препоръчам образователното видео на борещата се с Глобалното затопляне™ еко организация 10:10, озаглавено No Pressure.

Преди да го погледнеш, обаче, трябва да те предупредя: то не е за хора със сърденични проблеми и за непълнолетни (въпреки че в YouTube възрастово ограничение липсва). Това е така, защото в него взривяват човешки същества – първо деца, а впоследствие възрастни – с целия натурализъм, който изкуствената кръв и разпилените навсякъде вътрешности могат да създадат.

Добра причина да бъдеш разпарчетосан, според No Pressure, е… да откажеш активна подкрепа за кампанията 10:10. Още по-гнусен от този изключително вълнуващ поглед в болните мозъци на активистите на въпросната кампания (ако не и в бъдещето, очакващо ни щом зелените се докопат до властта) е отговорът им на обществената реакция към него. We wanted to find a way to bring this critical issue back into the headlines whilst making people laugh (Искахме да намерим начин да върнем този критичен въпрос в новините, докато в същото време накараме хората да се смеят), пишат те на сайта на 10:10.

Колко пъти си се смял на избухващи хора, хвърчащи вътрешности, писъци и кръв, питам се аз. Сигурно съм нещо старомоден, но на мен не ми е забавно.

В крайна сметка и в света на екологията, както при много други въпроси, най-жалкото е, че шепа фанатизирани идиоти, вярващи в концепции, които или са научно недоказани (като тази за човешкия принос за климатичната промяна), или доказано лъжливи (като например ГМО), определят дневния ред на мнозинството умерени хора, на които наистина им пука и за природата. В същото време измествайки фокуса от първостепенните въпроси.

Докато това е така, няма защо да се учудваш, че по-умните сред нас – с изключение на онези от ляво – не желаят да си имат нищо общо с еко движението, но в същото време са готови да направят много за околната среда.

1 коментар

  1. Жилов каза:

    Познавам 2ма души, които твърдят, че обичат животните и мразят хората. И двамата се смеят, когато виждат експлоадиращи хора, така че това клипче изразява перфектно чувството за хумор на мизантропите – „природолюбители“.