- E-lect.net - https://e-lect.net -

One to Go on HIMYM

[1]Не, този текст няма да е на английски, не се притеснявай, нито ще те затормозява с повече от едно сложно и неразбираемо съкращение. HIMYM идва от How I Met Your Mother, което пък е заглавието на оригиналния комедиен сериал (успешно) заел ролята на „Приятели [2]“ на малкия екран през втората половина на първото десетилетие на новия век (а на български се превежда като „Как се запознах с майка ви“).

И така, при все че качеството на въпросния сериал страдаше от сериозни отливи – особено в последните две или три години – той остави в историята на телевизията гениалният образ на Барни (в ролята Нийл Патрик Харис), подкрепен от още четирима запомнящи се характери, в много отношения уникален подход към развитието на сюжета си и аудитория, почти толкова заета в изграждането на теории и сглобяването на парчета от пъзела около образа на майката, колкото и феновете на Lost. Но… всяко хубаво или дори не толкова хубаво нещо си има край и HIMYM вече е само на седмица от него.

В предпоследния си епизод сериалът приключи и с мистерията около втората от любовните си истории – тази на Барни и Робин – разреши емоционалните дилеми на двама от главните си герои и препотвърди основното си послание, а именно, че любовта е най-важното, с което разполагаме. (При това на ниво, което значително го издига над относително посредственото качество на настоящия девети сезон.)

Всичко, което ни остава да видим, е едночасовия финал. Точно седмица и последните въпроси ще получат отговор, а за продуцентите в САЩ ще дойде времето да се чудят с какво ще заменят HIMYM през втората половина на второто десетилетие на новия век.