Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Sunrise Avenue в София през май

Не, заглавието не е уловка. Известната финландска банда, която се прочу с песента си Fairytale Gone Bad, ще свири на първия голям фестивал у нас през тази година – Sofia Intro Festival – потвърдиха организаторите. Участие във фестивала, който ще се проведе от 10-и до 12-и май, ще вземат още и групи като SLOT от Русия (за чийто избор – няма как да не се похваля – изиграх известна роля), H-Blockx и Eisbrecher от Германия, Doomfoxx и QPD от Австралия, а също и нашите си Maze, My Disorder, Q-Check, Ювиги и много, много други представители на рок и електронната сцена.

Няма да издам голяма тайна, ако кажа, че остава известно време за изненади и е възможно през следващата седмица да научим за участието на още някое голямо име.

След като ти казах кога ще се случи Sofia Intro Festival, идва времето да ти обясня къде ще се проведе – в парка на Летище София, близо до Терминал 2 – и колко ще струва (цената на еднодневния билет е 50 лв., а на тридневния – 120).

В основата на фестивала, твърдят приятелите ми, стоящи зад него, е заложена идеята, че музиката е универсално послание за един по-добър свят. Затова Sofia Intro Festival ще отдели по 5 лв. от всеки закупен билет в помощ на неправителствени организации от типа на I Can Too, Sofia Animal Rescue и прочие.

В музикалното начинание взема участие и най-актуалния към момента столичен рок клуб Rock IT, който ще приюти афтърпартитата след всеки фестивален ден.

Засега няма да те занимавам с допълнителни подробности. Повече за Sofia Intro Festival можеш да научиш на сайта му или на неговата страница във Facebook, а всеки по-интересен ъпдейт своевременно ще бъде съобщаван и от E-lect. Така че stay tuned!