- E-lect.net - https://e-lect.net -

Безкрайният път

[1]Никога не съм крил, че Богдан Русев е любимият ми съвременен български писател (което на практика означава единственият, чиято кариера следя и който се стремя да чета изцяло). Затова съм особено щастлив да възродя традицията, започната в e-comedia [2], и да те информирам за появата на новата му книга. Както се знаеше от известно време насам, тя е детска фантастика, развиваща се в някакво (вероятно) неопределено бъдеще и проследяваща приключенията на осемгодишната Нина Армада и нейните нови приятели – андроидът Ефект, говорещият котарак Фрик и „старата космическа лисица, капитан Тула Зак” – по време на лудешкото им изследване на Вселената.

(Тук е мястото да спомена, че като фен на автора отдавна имах известна представа, ако не за сюжета, то поне за атмосферата в творбата – първо по откъса, който се появи тук [3], а впоследствие по още един откъс, излязъл в сборника The Singles Collection 1999-2009.)

Впрочем аз още не съм се сдобил с книгата, така че повече няма да говоря за споменатия по-горе сюжет. В този параграф ще ти обърна внимание на лошата новина – а тя е, че цената е цели 25 лева, което ми изглежда нереално на фона на обявения обем от 60 страници (дори при положение, че те са придружени с диск). Ако обаче може се съди по вида на корицата, излязъл в интернет, размерът на книгата не е стандартен и това би могло да обясни кожодерството на издателя.

Заглавието – ако още се чудиш – е „Безкрайният път”. По традиция издание на Сиела.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook [4] или да последваш този сайт в Twitter [5].

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon [6]. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.