- E-lect.net - https://e-lect.net -

Невинната еротика на Одри Кавазаки

[1]Не разбирам от изобразително изкуство и рядко си позволявам да пиша за него – най-малкото защото има достатъчно теми, по които и без друго да се излагам. Но днешният материал е изключение. Както бързо, бързо ще се увериш, той е кратък (тъй като съмнителната ми муза явно се е заела с някое различно съмнително занимание) и единствената му цел е да ти покаже един от най-красивите сайтове, които съм виждал – този на Одри Кавазаки [2].

Госпожица/госпожа Кавазаки, твърди Wikipedia, е американка и е родена в Лос Анджелис, при все че както името, така и снимката ѝ подсказват, че старият господин Кавазаки някога е дошъл от Япония в преследване на Американската мечта™. Освен това тя е достатъчно известна художничка, за да има своя страница в свободната енциклопедия. Стилът ѝ, според собствения ѝ сайт, е повлиян едновременно от мангата (което е видимо) и от арт ново (Art Nouveau) – което даже не го знам какво е.

Пак на сайта ще разбереш, че фигурите, рисувани от Одри Кавазаки, са съблазнителни и едновременно с това меланхолични. Моят относително по-беден речник ми позволява единствено да кажа, че са много красиви. Голяма част от тях са рисувани върху дърво, а на практика всички са наслада за сетивата.

Защо да ти губя още от времето, при положение че сайтът говори за себе си по-добре, отколкото аз въобще бих могъл? Разгледай го – не вярвам да съжаляваш!

Personal favorites: Mezameru maeni [3] (Преди да се събудиш), Migawari [4] (Да се отдадеш), Nagisa [5](какво ли значи това?), Gaze [6] и много, много други. Впрочем илюстрацията към статията се казва Carry On и най-безскрупулно е взета от интернет страница, която вече я е изпиратствала от тази на Одри Кавазаки.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook [7] или да последваш този сайт в Twitter [8].

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon [9]. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.