Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Тенерифе

Тенерифе е най-големият от Канарските острови и е прекрасна земя на контрасти, с 269 километра крайбрежие – малки заливчета и естествени басейни на север и плажове, повечето от които от вулканичен произход, в районите на Адехе и Арона на юг. Освен това, островът е известен с величествения си национален парк Тейде и прословутия си карнавал през есента. На Тенерифе се предлага разнообразна храна, а също така могат да се видят и типичните местни занаяти. Благоприятното разположение на острова и умерените температури през цялата година са предпоставка и за целогодишен туризъм.

На Тенерифе може да се осъществяват най-различни дейности – голф, риболов, гмуркане или водни спортове. По-известни дестинации на острова са: Costa Adeje, Playa las Americas, Los Cristianos, Puero de la Cruz, Santa Cruz и Los Gigantes.

Тенерифе може да предложи за всекиго по нещо – от малки живописни селца по крайбрежието или в планината, и ваканционни селища на юг, към заетия градски живот в столицата, Санта Крус.

За възможностите да посетиш Тенерифе можеш да откриеш информация на сайта на туристическата агенция на една моя любима бивша съученичка Травел 365.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.