Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

За мен

След като четеш този текст, вероятно се чудиш къде си се озовал. Не знам и няма как да разбера дали си чувал нещо за E-lect, намерил си го в Google или си попаднал тук, следвайки публикуван другаде линк. Така че – в името на добрия тон – ще кажа нещо за този сайт.

Най-простото – и неправилно – обяснение, на което ще попаднеш, е, че E-lect е сайт за реклама. Тук рекламата се разбира във възможно най-широкия си смисъл. Като маркетинга, който е жизненоважен елемент от всяка бизнес дейност, като ПиАр-а, който е основополагащ за всеки политик, а в последно време придоби нов смисъл в света на бизнеса (помисли си, безплатни ли са попфолк хитовете, посветени на различни марки цигари!) и като така характерната за незрели (и не само) общества манипулация, използвана от амбициозни хора във всички сфери на живота.

Така че E-lect е посветен преди всичко на света около нас, видян през особената призма на рекламната дейност – каквато бе определена в горния параграф.

Ако си направиш труда да разгледаш менюто, ще видиш, че то се разделя на следните шест категории: Редакционно, Общество, Маркетинг, Технология, Култура и Екология.

В рубриката Редакционно на всеки няколко дни ще можеш да откриваш каква е общата посока на материалите в сайта. В статиите от раздел Общество се занимавам с държавните институции,  партиите, гражданските движения, корпорациите и пр. и начина, по който те влияят на всички нас – естествено през собствената си призма. Маркетинг е категорията посветена на рекламата в чист смисъл – предимно под формата на образователни и, надявам се, полезни материали за принципите и елементите на рекламната дейност (най-вече онлайн), както и – понякога – с новини от рекламния бизнес.

В рубриката Технология ще се сблъскаш със статии, посветени на най-новите технологични постижения, пак обвързани с потока на информация, влиянието или напредъка в манипулирането на всички нас. Имената на другите две категории говорят сами за себе си – в тях можеш да прочетеш за културата и екологията и начина, по който информацията за тях ни се представя, но също така и да разбереш за нови вълнуващи културни събития, еко-сбирки или други нещица, които ме вълнуват.

Надяваме се да се забавляваме заедно, да ти бъда полезен и най-вече с общи усилия да се научим да бъдем критични към непрестанния поток от информация, който ни залива. Или с други думи да мислим внимателно!

Приятно четене!

П.С: За контакт: ivanov.elect [at] gmail [dot] com.

4 коментара

  1. MacTeP каза:

    Поздравления за новия блог. Рядко попадам на нещо достатъчно читаво в родния интернет, но някак си успяхте да ме грабнете с написаните материали. Вижда се една интересна позиция, различна от общоприетия шаблон. Продължавайте все в този стил и не обръщайте внимание на разни заядливи топблогъри, които освен да мрънкат, май друго не правят… Добре че са другите топблогъри, че да си четат и коментират един друг глупостите. При вас случаят не е такъв. Късмет и много успехи!

  2. Харесва ми!

  3. Д. Стоянов каза:

    Г-н Иванов, ще ми бъде приятно, ако може да ми изпратите ваш е-мейл адрес на посочения от мен горе. Ще бъде изключително удоволствие да разменим мисли и идеи. Никъде на сайта не видях линк за контакти, затова си позволявам да отправя този апел в коментар.

  4. Дам, е-мейлът, асоцииран с E-lect не е тайна, но е факт, че поради недоглеждане е труден за намиране. Той е ivanov.elect [at] gmail [dot] com. Длъжен съм да споделя обаче, че – въпреки че нямам нищо против да общувам цивилизовано с всеки, който е готов да направи същото за мен – имам известни резерви към подобна кореспонденция – вярвам, знаете защо ;).