Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

В огледалния свят

България, 2021 година

Новината от днес е, че процентът от българските граждани, които подкрепят провеждането на избори, се е повишил на 4.35 по данни на Единната социологическа служба. Този процент не е достатъчен на фона на всеобщото одобрение за парламентарно представените политически сили, коментира председателят на Народното събрание Михаил Миков и допълни, че народът не иска правителството да харчи пари за избори в условията на криза.

В същото време в кулоарите на парламента премиерът Орешарски коментира постиженията на министерския съвет и обяви новия пакет мерки за борба с безработицата и преодоляване на кризата. Министър-председателят не пропусна да се похвали, че проведената миналата седмица окупация на заводите на „Белана“ е довела до моментален резултат и се очаква една трета от дефицита на тоалетна хартия да бъде преодоляна до края на месеца. „Ние няма да позволим саботажите на вражески агенти да попречат на програмата ни да осигурим повече социални придобивки на българските граждани“, допълни премиера лидерът на БСП Сергей Станишев под оглушителните аплодисменти на акредитираните журналисти.

Друго голямо постижение на правителството е изготвянето на дълго чакания „План 2025“ за намаляване на безработицата до 25 процента и откриване на 250 000 нови малки и средни предприятия преди началото на 2025 г. „Това е най-добре съставеният план в историята на България“, заяви министър-председателят Орешарски. „В изготвянето му участваха двадесет и осем професори, седемнадесет доценти, тринадесет жени, осем роми, шестима турци, трима сирийци и девет руски консултанти. А и вижте само колко добре сме го ламинирали.“

Премиерът не пропусна да подчертае и високата ефективност на мерките за подпомагане на многодетни семейства, за които в следващия бюджет е осигурена дневна норма от по 50 грама шоколад за дете на мястото на досегашните 25, както и успеха на програмата за изграждане на трудови навици у учащите се чрез закопаване на канала София-Перник, който беше прокопан в предишния програмен период.

Лидерът на опозицията Николай Бареков коментира отчета на Орешарски с думите: „Леко скептичен съм, но нека все пак дадем шанс на правителството да работи“.

Пред репортерите излезе и министърът на златодобива Волен Сидеров, който обеща печалбите от новата златна мина в Стара планина да се използва за повишаване на минималната пенсия до 1000 лв. На въпрос какви мерки взима правителството за борба със спекулата с хляба, министър Сидеров отговори, че сериозно се обмисля цената на насъщния да бъде административно закована на 80 лв. и да се търси наказателна отговорност за „търгашите, които пият от кръвта на народа“. „Виждате колко ни е трудно срещу световната еврейска конспирация“, допълни той. „Изгонихме веригите им от страната, но това само ги озлоби и ги накара подмолно да вдигнат всички цени в България, за да задушат окончателно нашия велик народ. Ние обаче няма да се предадем.“

В рубриката „Добрата новина“: за да спре подмолното отвличане на високо квалифицирани кадри от чужди разузнавания, правителството най-накрая одобри проекта за затваряне на границата и изгонване на така наречените „дипломати“ на 29 соросоидни държави.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.