Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Голямото приключение на малкото таласъмче

Голямото приключение на малкото таласъмче без съмнение е най-необикновената книга, която ще попадне в ръцете ти. Историята на таласъмчето Таласъмчо, което се впуска в поход за търсене на храна за зимата в една вълшебна гора, струва ми се, ще се стори очарователна не само за от 3 до 8-годишните деца, за които е предназначена, ами и за онези техни батковци и каки, които от време на време се уморяват от лишения от вълшебства циничен свят на Големите хора и си мечтаят светът да е изпълнен с малко повече истински преживявания и много по-малко фалшиви интереси.

Голямото приключение на малкото таласъмче едновременно е приказка и не точно приказка – защото то е приказка-игра, а това ще рече, че Таласъмчо може да преживее десетина, че и повече различни приключения в зависимост от това накъде реши да се отправи, какво да каже и какво да направи, а малкият слушател на историята му ще научи нови и нови поуки всеки път, в който се завърне в неговия свят.

Голямото приключение на малкото таласъмче е в луксозен формат, който ми припомни за една от книгите на Тони Улф, които имам, с множество красиви илюстрации и с невероятно вътрешно оформление. При това на достъпната цена от 14.99 лв. – достъпна, защото подобни издания, доколкото съм виждал, струват по 20 лева и нагоре.

Голямото приключение на малкото таласъмче ме впечатли с авторовия експеримент да пусне книгата за безплатно четене за всеки, който я пожелае. Винаги съм вярвал, че единствената причина един автор да се страхува от споделянето на творбите си, е, ако не вярва достатъчно в собствените си качества, и, че хората са дори по-склонни да дадат парите си за оригинални качествени продукти, когато имат възможност да се убедят от първа ръка, че няма да съжаляват. Убеден съм, че историята на Таласъмчо ще докаже правотата на тази теза, стимулирайки появата на нови и нови подобни експерименти.

Голямото приключение на малкото таласъмче е книга на Никола Райков. Тя не може да бъде намерена в книжарниците, така че единственият начин да си я поръчаш е да посетиш сайта ѝ – което, убеден съм, ще направиш.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

2 коментара

  1. Totka Petrova каза:

    Всяка вечер четем за малкото Таласъмче! Изключително оригинална е идеята за различна развръзка на действието, след като детето направи своя избор от името на Таласъмчо! Поздравления!

  2. Никола каза:

    Добре е да се знае, че „пиратството ограбва“ се доказа, като несъстоятелна теза. „Ограбената“ книга продаде тиража си за рекордно време от 6 месеца – нещо, с което „неограбените“ такива по книжарниците трудно могат да се похвалят. В момента книгата е пусната за свободно сваляне и в Юамуна, а Читанка приготвя eBook и FictionBook варианти.

    Иначе книгата вече се сдоби и със самостоятелен видео клип, който много си харесваме.

    И със специален коледен пакет.