Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Чудиш се как…

След неколкодневната пауза продължавам с представянето на интересни и (надявам се) полезни места в Мрежата. За разлика от миналия вторник, днес сайтът, за който искам да поговоря, е идеологически неутрален и, мисля си, ще допадне на всеки. Снимката горе вече ти е подсказала – става дума за WonderHowTo – най-големият свободен агрегатор на видео материали с инструкции за справяне с различни проблеми.

Чудиш се как да отвориш бирата си при липсата на какъвто и да е предмет, напомнящ за отварачка? Няма проблем. На сайта ще откриеш подробни съвети за справяне със затруднението с помощта на лист хартия или дори само с ръка. Падаш си по оригамите, но не знаеш от къде да започнеш да се учиш да ги правиш? Към момента на написване на настоящата статия WonderHowTo предлага 2261 обучителни клипа, които вероятно ще се окажат полезни. За феновете на балета материалите са 104. За тези на фитнеса – 5316 (включително любимия ми „Как да направиш плочки на корема, докато бършеш пода”).

Накратко, WonderHowTo обединява в себе си стотици хиляди полезни и не чак толкова полезни видеоклипове, посветени на множество теми: от управлението на автомобил през гримиране и маникюр та чак до програмирането и писането на CV за работа.

Сайтът, трябва да кажа без дори да ми е платено, е лесен за навигация, благодарение на подробното си разделяне на категории, и освен това има приятна система за оценяване на полезността (базирана на англосаксконската оценъчна скала, така че най-добрите материали получават A, следващите A-, B+, B и т.н.). Голямо предимство е възможността да се регистрираш през акаунта си във Facebook – процес, отнемащ около 15 секунди и напълно лишаващ те от удоволствието да попълваш километрични поредици с всевъзможни данни, да чакаш потвърдителни и-мейли и да търсиш активиращи линкове.

Основният недостатък на WonderHowTo е, че съдържанието му е предимно на английски, така че, ако не ти се гледат само картинки, ще имаш нужда да знаеш този език. Непознаването му, обаче, не е болка за умиране – все пак си говорим за видео инструкции.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.