Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Приказка от два свята

Както е ставало дума и преди, Никола Райков е сред любимите ми автори по не една и две причини. За петте години след като публикува „Голямото приключение на малкото таласъмче“ той се превърна в един от най-обичаните детски писатели в България, спечели цял куп награди и стъпи на международната сцена. В същото време следващите две приказки-игри, излезли изпод перото му, ясно показаха, че „Голямото приключение…“ не е случаен успех, и накараха публиката му да мечтае за още.

През този месец Никола Райков се завръща с нов проект, който доколкото ми е известно, няма еквивалент в личното му творчество или на пазара. „Приказка от два свята“ идва в игрова кутия и комбинира елементи от настолните игри (като голяма карта на приключението и множество картички с магически предмети) с луксозна книга, описваща „историята, героите и тяхната съдба“. Централното място е отделено за разказа за едно странно създание, наречено хонтолул, което попада в напълно непознат за него свят, а читателите определят какво ще се случи със своите решения, придвижват се по картата, отварят скрити локации и събират вълшебни предмети, които да използват в хода на приключението.

Според Никола, „Приказка от два свята“ е подходяща за деца на възраст от 6 до 12 години – тоест за вече поотрасналите му първи почитатели. Предварителни поръчки вече се приемат, а всички, които ги направят, ще получат отстъпка от 5 лева, безплатна доставка и възможност за автограф. В допълнение към едно вълнуващо преживяване в света на интерактивната литература, което обещава да заплени въображението на децата им.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.