Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Сивият път

Заглавието на този съвсем кратък материал всъщност е и заглавие на най-новата поредица от известния български писател-фантаст, преводач и автор на книги-игри Любомир Николов, чиято първа част – под името „Наследникът“ – предстои да излезе на пазара по някое време през октомври.

От това, което знам, „Сивият път“ е поредица вдъхновена от толкиновия цикъл за Средната земя (неслучайно, понеже Любо Николов е преводачът на почти всичко от Толкин на български – като започнеш от „Властелина на пръстените“, преминеш през „Силмарилион“ и приключиш с „Недовършени предания“ и „Децата на Хурин“). Действието в нея обаче не е пряко свързано с героите и катаклизмите от толкиновата митология, тъй като се развива около 1500 години в нашето бъдеще в свят, преминал през поне една разрушителна световна война.

Засега по всичко личи, че поредицата ще бъде интересна за всеки любител на фантастичната литература и, тъй като аз съм такъв, няма да скрия, че очаквам началото ѝ с нетърпение. То е издание на „Изток-Запад“, а към него се очаква безплатна притурка, озаглавена „Забравени сказания“ и съдържаща „легенди“ от Средната земя, написани отново от Любо Николов.

Дали книгата ще си струва? Съвсем скоро предстои да разберем.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.