Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Веселин

Има един човек, вдъхновил обществото ни дори повече от професор Вучков и врачките по Канал 3 взети заедно. Неговото име – вече със сигурност си отгатнал – е Веселин Маринов. А поводът да му обърна внимание – новината, че след появата на предишния си хит, посветен както знаеш на родната полиция, славеят от Полски Тръмбеш реши да създаде песен за другия важен елемент в живота на всеки българин. Хляба.

И то не кой да е хляб, а марка „Златна Добруджа” на фирма „Савимекс”.

Твърде беден е речникът ми, за да представя в писмен вид реакцията си на това епохално решение, разсякло с един замах древната римска дихотомия за хляба и зрелището. Затова нищо повече няма да кажа. В остатъка от статията са събрани няколко важни факти за Веселин Маринов, с чието компилиране, надявам се, измивам срама, че виртуалното ми перо замръзва пред образа на гиганта.

Наскоро бардът зарадва стотиците си хиляди почитатели с изненадващ нов албум. Дискът не се отваря и не се чете.

Това не пречи Веско все по-често да бъде оприличаван на мълния. И в двата случая не се знае къде и кога ще удари. Никой, обаче, никога не би могъл да каже, че певецът му прилича на терорист. Тероризмът поне има симпатизанти.

Говорейки на разрушителна тематика, трябва да споделя, че група The Total Annihilator се прекръсти на само Annihilator именно от уважение към Веско. Членовете на бандата се оприличиха на лилипути пред него. Все пак за истинските лилипути се знае, че са израснали с песните му.

Което не може да се каже за децата от Сомалия. За да поправи пропуска, преди броени дни бардът организира благотворителен концерт там. По информация на местните медии, сомалийчетата вече знаят, че има и по-страшно от глада.

И за финал – важна вест от вълнуващия свят на спорта. Българин току-що счупи световния рекорд по хвърляне на диск. Дискът беше на Веско Маринов.

А ти знаеш ли нещо повече за него?

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

1 коментар

  1. Косьо каза:

    Открихa приликата между мастурбацията и творчеството на Веско Маринов – и двете носят удоволствие само на изпълнителя! 😀