Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Въведение в света на компютърните ефекти

Well, at the end it happened! С появата на последната (4.0) версия на популярната програма за компютърни ефекти thinkingParticles на компания cebas Visual Technology, на пазара излезе и първата част на обстойното въведение в нейната употреба, създадено от моя приятел Христо Велев (на снимката). Без да влизам в подробности за самия софтуер, от който всъщност изобщо не разбирам, ще се спра накратко върху работата, свършена от Христо, който от своя страна е много наясно с него.

Обучителното DVD е с продължителност от 9 часа и като първо от серията си включва разделите „Въведение” и „За начинаещи” (докато във втората част, предвидена да бъде издадена в края на юли, ще влязат раздели за среднонапреднали и за напреднали в използването на програмата). Материалът започва с обяснение за това какво в действителност представлява thinkingParticles 4.0 и продължава с изграждане на обстойни теоретични познания и с демонстрация за това как се създават различни практически ефекти.

След като покрива основната информация за програмата, Христо показва създаването на един цял проект от начало докрай, по този начин допринасяйки за разбирането на цялостния творчески процес, който е въвлечен в него. А той си го знае това – ако не си чувал, има принос в специалните ефекти към 2012, а в момента участва в създаването на няколко потенциални блокбъстъра.

Повече за DVD-то можеш да научиш тук. Цената му е $64.95 (без доставката), когато става дума за физическия носител, и $59.95, в случай че желаеш да си го изтеглиш директно онлайн. Не забравяй, обаче, че въведението без програмата няма особен смисъл, така че ако си заинтересован от сложния свят на специалните ефекти, ще трябва да се сдобиеш и с нея. Успех!

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.