Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Апокалипсис ей сегинка

Знам, че ще започна да се повтарям, но не мога да се сдържа да не кажа няколко (не много любезни) думи във връзка с новината на деня – поне ако се съди по Свежо, откъде към момента тя е натрупала 1426 от общо 5026-те си прочита (които, сигурен съм, са повече по времето, когато четеш това). Става дума, естествено, за статията „На прага на 3-тата световна война”, публикувана – забележи – на сайта teenproblem.net, която сериозно се опитва да ни убеди, че от утре ще започнем да се обстрелваме с ядрени ракети, докато в същото време характеризира родните медии като „жалки” за това, че не ни информират, че до дни ще измрем до крак.

Не знам кой би повярвал на подобна идиотщина, но огромният брой читатели (само за сравнение двете водещи статии в Дневник: Прокуратурата в Силистра… и Изпълнителната комисия на ГЕРБ… са видени съответно по 913 и 3033 пъти), ме кара да си мисля, че има и такива хора. Ако ти си от тях, ще трябва да те разочаровам. Апокалипсисът няма да дойде нито утре, нито дори през 2012 г. – при това съвсем определено не по начина, предвиден в материала за третата световна.

Текстът, освен, че играе ролята на поредното поле на антиамериканската пропаганда (Америка като „подлога на Израел”), не съвсем изненадващо цитира информацията, на която се позовава, в стила на съветската журналистика, която превръщаше компотите в компютри (или беше обратното). Как иначе да си обясним връзката на водещото твърдение в него: „Преди 6 дни Израел обяви, че след 8 ще нападне Иран” с оригиналната статия ей тук, в която се казва, че бившият американски посланик в ООН Джон Болтън заявява, че Израел има 8 дни, ако иска да спре иранската ядрена програма и само между другото се споменава, че не, всъщност нищо няма да направи?

(Да не говорим за другите „доказателства” в статията като например скорошното американско изтегляне от Ирак… планирано преди много много време.)

Единственото, което действително ми е интересно, е какво ще напише тийнейджърът с проблемите утре вечер, когато стане ясно, че светът не е на път да се свърши. Апокалипсис ли? Не ти ли писна да те правят на глупак?

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

15 коментара

 1. Бойко Стефанов каза:

  Буш произнесе за първи път думите 3-та Световна Война още в деня на събаряне на кулите на търговския център в Ню Йорк. И като се знае вече със сигурност, че прякото разрешение за срутването на двете кули от сапьори специалисти и разиграната драма с 3000 жертви е дадено точно от Буш. Не остава съмнение, че 3-та Св война се подготвя и че я подготвят САЩ и че Израел са техен екзекутор в района на Близкия и Средния изток.
  Много световни електронни форуми обсъждаха и обсъждат 3-тата Световна война от години. Събитията в света се развиват около подготовката и реализирането на тактиката на 3-тата Св война.
  Това, че българският народ е перманентно заспал инфантил, който освен от хард порно не се интересува от нищо друго, нито променя световните факти, нито прави проблемите на света дребни и незначителни пред алчните очички на българското гражданство.
  3-та Световна война се подготвя методично от правителствените кръгове на САЩ, преди от Буш, сега от Хилари Клинтън. Барак Обама е само един благонадежден параван, с връзки в Египет, откъдето да се дърпат конците на Израел, ако случайно Израел реши да си води световна война самичка.
  Без мързел и овчедушие, без агресивна простотия, влезте в гугъл, напишете 3-та Световна война и светът изведнъж ще се разгърне друг пред вас. За да може всеки да си направи сметката, къде се намира и какви са му шансовете, ако има такива. Със затворени очи не се живее. Дори слепите и глухите се интересуват и са ориентирани, а вечно залепналите на порно инфантили живеете в перманентен сън – нарича се Летаргия.

 2. И един мармот завиваше шоколада в станиол! 🙂

  Сериозно, проява на инфантилизъм е да вярваш на твърдения като горните. „Знае се със сигурност“, „сапьори специалисти“, „Израел реши да си води световна война самичък“? Please! По всичко изглежда Марфа е права за градската отпуска на хората с… нека кажем нестабилна психика ;).

 3. Бойко Стефанов каза:

  Линк в Гугъл. Още един. Един в YouTube. Новинарски линк. Втори новинарски линк. Малко Google Translate. И пак Google Translate.

  Израел има двойно повече ядрени бойни глави от Индия, която е на последно място от държавите с атомно оръжие. Държавите с атомно оръжие са с над 50 милиона население. И там присъства Израел от десетилетия. Северна Корея стана комунистическият еквивалент на Израел в общността на Ядрените държави. Срещу нея се противопостави ООН. Срещу Израел не застава никой. ООН се намира в Ню Йорк.

 4. Бойко Стефанов каза:

  Като отваряш общи страници, чети колко резултата за търсене има, за да не се налага да ти давам по 15 милиона линкове и ти все да питаш дали е автентично. Разчитам да се разходиш сам по милионите линкове, да си изработиш мнение по въпроса за 3-тата Св война, която има няколко десетки милиона линка в интернет и не се интересува от твоето незнание. И като се ориентираш дори само за Нострадамус и Леля Ванга, дори само за тях, пак да възобновим разговора. защото аз съм напред от теб с няколкостотин материала и не сме равностойни в момента.

 5. Направих линковете текстови, че ме дразнят иначе!

  По същество: нито думите на Нострадамус, нито тези на Ванга, а още по-малко милионите (а те наистина са толкова) сайтове, пълни с теории на конспирацията, могат да имат някаква доказателствена стойност в реалния свят. Аз пък се интересувам от геополитика. Учил съм международни отношения все пак. И предпочитам да се доверявам на хората, които си разбират от работата, вместо на много по-многобройните лаици, нямащи какво да правят по цял ден, които взаимно се убеждават, че някаква зловеща котерия прецаква дребните им животи и как тя ще ги изтреби. Вкратце толкова!

 6. Бойко Стефанов каза:

  Много се радвам за смисления ти живот и твоята собствена смисленост. И много се надявам да оспорваш смислено милиони, десетки и стотици милиони човешки мнения от позицията на изключително убедителна личност. Защото да стоиш срещу стотици милиони не е проблем и не е налудничавост. Въпросът е, как стоиш.

  Благодаря за превръщането на дългите досадни редици от знаци в симпатични, кратки и разбираеми линкове. Оценявам професионализма ти. И гостоприемството също.
  Лека работа!

 7. Ангел каза:

  Бойко, Бойкооо, дай да те попитам нещо. Какъв интерес има който и да било да започва 3-та световна война? Помисли малко и ми кажи. Само не ми казвай, че са капиталистите, щото капитализма се основава на пазарни отношения пък труповете не купуват нищичко… Много сте ми забавни такива конспиративни типове, честно :). Аааа сетих се! Искат да ни продават радиокативно ГМ зеле! Прав си! Пфу!

 8. Като спомена гостоприемство, да направя едно уточнение (което може би трябва да се появи в отделна статия в някакъв момент), че отнасям доста критики за отношението си. Всеки е добре дошъл на този сайт, без значение какво мнение изповядва – включително за мен – стига да има желание да води нормален, аргументиран разговор. В общия случай съм на принципа „каквото повикало“ :).

 9. Неджати каза:

  Чудно!
  Защо ли само бедният простосмъртен гражданин вярва в апокалипсиса?!
  Може би защото около врата на богатия е прекалено широко?!

  Баба Ванга е казала:
  – Ноември 2010 до 2014.

 10. Бойко Стефанов каза:

  Към Ангел:
  Има два принципа на осъществяване на организация на световната икономика.
  -Управление и -Власт.

  Властта е Господство. Статична форма на управление и организация, структура, мрежа, пирамида и йерархия, елитаризъм, тирания на управлението – власт.

  Управлението е динамична форма на управление и организация, система (не структура), общност (не мрежа), кълбо (не пирамида), разнообразие (не степени на единицата), егалитаризъм (не елитаризъм), демокрация на властта – управление.

  Тези два принципа в ненарушима и постоянна взаимовръзка и еманципацията е йерархичният метод на разнообразието, а създаването е разнообразяващият принцип на израстването. Няма едното без другото.

  Скованите хора, обаче, от едната или другата страна, приемат, че именно техният принцип е всевечният, емблематичният, меродавният, единственият.

  Така демократите се превръщат в тартори, а лихварите в световни изроди.

  Лихварството е това, което се нуждае от войни, за да осъществява печалба. Оттам нататък започва разсъждението: Кому е нужна Световна война и то, не само една? Първата голяма печалба на Ротшилд е лихварството за сметка на армията на Наполеон. Ротшилд не е първият лихвар в света. Има ломбарди, от които започва печатането на Банк-Ноти. От тях се учат всички средновековни лихвари. И те имат предшественици.

  Лихварството се захранва от войни. Това е смисълът на войната.
  Ето един линк, който ще насочи към съответния принцип. Ето още един. И трети.

  Има и други. Ако затрябват.

 11. Вие пък от къде знаета кога ще дойде апокалипсисът и по какъв начин ще дойде? Дали просто не завиждате на някои хора, че са по-пробудени от Вас и са прозряли и проумели някои истини, докато Вие все още продължавате да вярвате, че българските медии винаги огласяват истината, цялата истина и само истината? Струва ми се, че Вие трябва да се събудите, не ви ли писна да ви правят на глупак (цититам Вашите собствени думи)?

  Аз иначе съм далеч от мисълта, че всичко в статията от призън планет е истина, както и че всичко, което пише в статията, която критикувате, е вярно. Просто не ми харесва начина, по който ги критикувате нещата.

 12. Само едно ще те попитам. Днес изтече измисления 8-дневен срок от статията. Избухна ли Трета световна война?

  Още нещо: поправих ти го, но е добре да се научиш да съгласуваш по число: някоИ хора, някоИ истини, а не някоЙ хора, някоЙ истини.

 13. Бойко Стефанов каза:

  Юри Иванов, благодаря за редакцията, напълно в контекста на коментара, с изяснен правопис. Благодаря! Виждам, че уважавате аргументацията. Че не пренебрегвате опити за ясни изказвания. Моите уважения!
  Една война, като сделка, се подготвя толкова продължително, колкото по-голяма е сделката. Има научни мнения, че войната е екстремна форма на търговия – един пример. Не е най-красноречивият, просто взех първия, който ми попадна. След първобитните войни на геноцидно изтребление и присвояване на чужда земя, античните войни на овладяване и влияние върху територии с население, средновековните войни са религиозни. Религията е рафинираният израз на властта. Осъществяване на статуквото на търговията. Първо смяна на вярата, после на езика и оттам търгуване с базови стоки и базови парични средства.
  В света, не повече от 1/3 от войните са водени на освободителен принцип, с чест и мисъл за независимост. Повечето войни са търговски „сделки“ между немощни и надмощие. Достойнството не заляга правилата на водене на войни. То е рекламата на заинтересуваните спрямо участието на невинните. Войната се нуждае от пушечно месо, което красноречиво на американски се нарича просто ТРУПС. Еди къде си има такова количество трупс. Така се казва на войската на Америка.
  Специално подготовката на 3-тата Световна война е напълно в контекста на осъществяване на политическо надмощие като израз на търговска сделка между САЩ и целия Изток. На Изток се намира 1/2 от земното население, което се изразява като 3 милиарда. Това е огромен лихварски ресурс, като лихварството не държи сметка на икономиката, а само на популацията.
  Още египетските войни са набавяли контингента роби, необходими за неовъзмезден труд в полза на династията. Няма тайни в това отношение. Както няма тайни, че Англия и САЩ осъществяват инициативата „Зелена карта“, която осигурява по минимум 3 милиона роби годишно по за двете държави, в които все още има закони за робството и традиции в това отношение.
  Това, че светът е минал в 21-ви век и цивилизацията ни изглежда като светена вода не означава, че вековни порядки са заличени от световната геополитика (да навляза малко във Вашата сфера на интереси).
  Световна война, след последната, която отне 57 милиона човешки живота и преразпредели света на конкретни зони на търговско влияние, не се подготвя и осъществява в рамките на 8 дни, 8 месеца, дори не за 8 години. Дори Хитлер е подготвял войната, която остава като епитет в световната политика, в рамките на 15 години. 
  Тук не става дума за вещаене, за гадаене, презумици, телепатия. Светът е в ход. България никога не е на ход. Познаването на историята на света, развитието на световните тенденции, дава възможност за трезв поглед върху живота. Разбира се, че за огромно събитие мога да говоря с денонощия. Ще спра този коментар дотук. Ако трябва, ще продължа.

 14. nage каза:

  Лятото е време за почивка и пътуване. Някои хора обаче предпочитат да го прахосват в коментиране на малоумни постоянно повтарящи се конспиративни теории – просто защото нищо особено не се случва по света през това време и няма какво друго да се коментира. Все пак преди няколко дни водеща новина на 1ва стр. на 24 часа беше „Свекърва почина от Бяла роза“ – точно така: свекървата водила хорото на Бяла роза на някаква сватба и взела, че получила удар. Щом тази случка може да е на първа страница, защо пък краят на света да не се коментира от 5000 тийна? 🙂

 15. И ти си прав :).