Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Дихидроген моноксид

Dihydrogen Monoxide

България, близкото бъдеще

Водещата новина в емисията днес е свързана с продължаващите опити на коалиция Природата ми е майка да извоюва мораториум върху употребата на опасния химикал дихидроген моноксид (ДХМО). След като в последните няколко седмици благородните усилия на еко-коалицията, включващи образователна кампания за вредите от ДХМО, няколко големи протеста в столицата и други градове, и мащабна подписка, предизвикаха нарастващия интерес на медии и обществени фигури, днес лидерът ѝ Сандо Бориславов беше приет от премиера, който изрази подкрепата си за по-нататъшно затягане на мерките срещу изключително вредния химикал.

Доволен съм, че личната ми борба за по-добро бъдеще за България се увенчава с толкова голям успех, коментира Бориславов в министерския съвет, припомняйки пред журналисти някои от по-важните факти, свързани с ДХМО, включително, че продължителният пряк контакт с химикала е довел до повече смъртни случаи, отколкото всички войни в последните няколко десетилетия взети заедно, а дори сред хората, които са били изложени на ефектите му в по-ограничена степен, но достатъчно за дълго, смъртността е сто процентова, както и че ДХМО се използва в ядрената енергетика, добива на шистов газ, пестициди и хербициди, и като основен компонент в химически смеси, използвани за гасене на пожари.

Имаме съгласието на Партията, че ще е добре да го забраниме това вещество, на свой ред заяви премиерът, който пък си спомни, че кафеварката му е ръждясала след като е била изложена на ДХМО, а едно време в армията химикалът е бил даван напълно безконтролно на служещите за подобряване на издържливостта им, което довело до много проблеми от здравословен и дисциплинарен характер.

Здравният министър, който също присъства на срещата и показа стряскаща статистика, според която 100 процента от хората с наднормено тегло, диабетиците и раковоболните са приемали ДХМО в големи дози, лансира алтернативната идея вместо пълна забрана да се търси промяна в данъчното законодателство и да се обезкуражат гражданите от употребата на химикала чрез облагането му с висок акциз или специален „вреден“ данък. Министърът на финансите подкрепи този план, не пропускайки да припомни, че употребата на нелицензирани продукти с ДХМО се е отразила негативно на правителствената програма за строеж на детски градини и да демонстрира воля за борба с контрабандата.

На тръгване лидерът на коалиция Природата ми е майка не пропусна да предупреди предателите, които по думите му игнорират и се подиграват на „човека, борещ се за общи благини в България и постигащ успехи“, да не искат война, за да не я получат. За разлика от вас, господинчовци, аз поне реализирам идеите си, каза в края на коментара си той.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да ни станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

1 коментар

  1. Някой каза:

    Ех, тая вода (Н2О) колко е гадна бре 😀 .