Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

За всяко дете – бурка

Редовните читатели на E-lect едва ли ще се учудят, че мен никак не ме изненадва, че вместо да се занимава с такива упадъчни дейности като например да защитава децата от сексуални посегателства и домашно насилие, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) отново попадна в медиите с желанието си да спре един не кой знае колко скандален клип на едно 17-годишно момиче – в случая Гери Никол. Не съм изненадан, както защото твърдото ми мнение е, че държавната администрация у нас основно имитира дейност, така и понеже, ако човек хвърли поглед на становищата на ДАЗД, поне половината от тях целят да демонстрират пуристкото възмущение на хората в агенцията от някоя реклама, музикален клип или друг медиен продукт.

(Знам, че като цяло е излишно, но специално за феновете на сайта в ДАЗД ще трябва да го кажа: разликата между реалните актове на посегателства спрямо деца и медийните продукти е, че първите са важни, докато вторите са… хъм, измислени.)

Това, което ме изненадва в становището на ДАЗД е, че агенцията иска спиране на клипа на Гери Никол, за да я защити от „негативно въздействие“ и „сексуално желание“, както и, че не е допустимо да се излъчват кадри или предавания, в които се показва „разголване на тялото“ на дете или на други участващи лица.

Ако исках да бъда критичен, щях да отбележа например, че трябва да си преминал границата на пълния идиотизъм, за да смяташ, че можеш да ограничиш сексуалното желание у тийнейджърите. Или пък, че на 17 години Гери Никол е на възраст, на която е законно не само да прави секс, но и да се омъжи. Или най-малкото да спомена, че с изключение на ръцете и лицето си момичето в клипа е облечено – вярно предизвикателно (или по-скоро нормално като за стандарта на XXI век) – а не с разголено тяло, каквото и да значи това за родната бюрокрация.

Тъй като уважавам консервативните ценности, които ИДИЛ… извинявай, ДАЗД се опитва да наложи обаче, аз не бих си позволил да напиша нищо критично или обидно за служителите в агенцията. Напротив, смятам, че е крайно време ИД… така де, ДАЗД да се заеме сериозно със секса сред тийнейджърите. Първата стъпка, естествено, даже няма какво да я мислим: настъпи времето всички под 18-годишна възраст (минимум) да бъдат задължени да покриват плътно цялото си тяло с широки черни дрехи и бурки, така че нищо по никакъв начин да не бъде „разголено“.

На второ място, от магазините трябва да бъдат иззети и изгорени публично онези долнопробни кукли Барби и други подобни, с които илюминатите се опитва да ни докарат секса от най-ранна детска възраст. От телевизията следва да бъдат свалени всички детски филмчета с герои и героини, показващи каквато и да е гола плът – тоест всички филмчета за деца – а интернет ще бъде цензуриран така, че единствената страница, която да може да се отвори на територията на страната, да съдържа списък с разпоредбите за коректно към подрастващите медийно съдържание, изготвен и одобрен от халифа на ДАЗД.

Впрочем, докато агенцията за закрила на детето изготвя становището си за спиране на предстоящите скоро излъчвания на Сам вкъщи и Сам вкъщи 2, заради направо престъпното отношение към Кевин, на други не толкова просветени места по света подобни на нея органи може би се занимават с остарели глупости като реалната закрила на деца от реално насилие извършено срещу тях. Не знам какво си мислят хората там, но е крайно време да се поучат от ДАЗД и да приемат правата вяра.

П.С. На илюстрацията: ексклузивен кадър от следващия клип на Гери Никол, преминал през цензурата на нравствената полиция.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.