Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Краят на света

Мине не мине време и поредният заблуден коментар по тема, която би следвало да е очевидна, ме кара да се чудя да си блъскам ли главата от потрес или да се превивам от смях. Фаворитът ми за днес – в духа на може би още десетина преди него – ме обвини в тъпота и неискреност едновременно, заради статията, в която обяснявам защо т.нар. план Ран-Ът не съществува.

Мнението ми за интелектуалните възможности и психическата устойчивост на хора като Георги (това е никът на днешния герой) отдавна е известно, така че няма смисъл да го повтарям. Поредният малоумен коментар, обаче, ми припомни, че все пак сме 2012, а още не съм написал статия по най-вълнуващата за всички идиоти тема – тази за календара на маите и предстоящия Армагедон.

Проблемът е, че нито това вълнуващо събитие, предвидено за 21.12.2012 или евентуално за не чак толкова елегантния 23.12.2012, нито културата на маите ме вълнуват достатъчно, за да си правя труда да събирам и оборвам хорските глупости за тях.

(Това не пречи да знам, че въпросният календар е бая труден за дешифриране, де, и заради това горните дни са малко нещо условни. Както и че от многобройните артефакти на тази интригуваща култура има точно един показващ някаква крайна дата и дори това е по-скоро спекулация, а не научна истина. Както и че самата идея за Апокалипсис нещо хич не е разпространена сред маите. И не на последно място, че твърдението, че вече споменатият календар е „изключително точен” е просто нонсенс.)

Остава висящ въпросът как едно не особено развито, макар и уникално племе, което не е съумяло да предвиди собствения си упадък, е способно да дешифрира бъдещето. Обаче, както вече споменах, днес ме мързи да се разпростирам, затова ще опитам друг подход. Всеки привърженик на Края на Света 2012™ е поканен да изложи виждането си в коментар отдолу, да ми обясни колко съм смотан и/или да ми предложи облог – за предпочитане за голяма сума.

С малко късмет някъде към 24.12.2012 ще сме събрали достатъчно материал за специалистите от Четвърти километър.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.

5 коментара

 1. fanfolet каза:

  Гледам няма много желаещи.

 2. Рано е още ;). Това е тема с потенциал!

 3. nadezhda55 каза:

  Не знам защо плашат хората. Скоро падна един сателит. Бяха обявили че ще падне в Тоскана Италия. Това учените „глави“ го наблюдават, изчисляват и т.н. пак той зе че падна някаде в Америка. Аз живея в ТОСКАНА. Имаше паника. Предупредиха хората да не излизат вечерта от домовете си. И да не го докосват ако падне в близост… Е сега искам да питам: КАК ИЗЧИСЛИХА НЕЩО ДЕТО НЕ ГО ВИЖДАТ?

 4. God каза:

  Tоя хич не ме интересува дет е писал статията… поредния неук паляк учещ се на правопис… граматически неграмотен, изобщо не мисля да му чета тъпотията му… КАКВОТО ИМА ДА СЕ СЛУЧИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ… ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ ВИЕ ХОРИЦАТА, УЖАС.

 5. Ето, че вече имаме два коментара с непреходна развлекателна стойност :).