Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Как да станеш милионер в пет лесни стъпки

MillionaireСпоред една интернет реклама, която Facebook (или може би YouTube) сподели с мен в последните дни, група учени от някъде си успели да постигнат революция в биологията и да открият начин да превръщат мазнините в мускули – и, пакетирано в приятна опаковка, тяхното решение може да направи от всяка торба сланина фитнес модел само за две седмици. Честно казано, не знам колко глупав може да си, за да се вържеш на нещо подобно, но самият факт, че въпросният магически продукт се промотира агресивно в социалните мрежи, подсказва, че онези, които го продават, очакват висока възвръщаемост за усилията си.

Абсолютно вълшебното решение за свръхскоростно натрупване на мускули, разбира се, далеч не е първо по рода си и аз забелязах, че сме обърнали внимание на темата на страниците на E-lect още преди близо пет години. За цялото това време стратегията на онези предприемчиви интернет търговци продаващи безобидни (надявам се) прахчета и течности, за да „лекуват“ какво ли не в широкия диапазон от наднорменото тегло до косопада, не се е променила по никакъв начин – единствено сайтовете им след време изчезват, продуктите им биват ребрандирани, а жертвите им попадат в нови и нови капани.

Както съм споменавал и преди, цялата огромна индустрия за „магически“ продукти, нерядко класифицирани като „хранителни добавки“, за да бъде избегнат строгият контрол върху лекарствата, съществува единствено благодарение на силния ни стремеж да постигаме победи в живота лесно, без да положим никакви усилия и без да изградим качествата, позволили на други хора да изкачат същите върхове.

Не знам как този стремеж може да бъде преборен, нито дори как лековерните да бъдат спасени от измамниците. Да разчитам на държавните органи да го направят е също толкова глупаво, колкото и да си купя лекарство за превръщане на мазнини в мускули, така че моят отговор е лъжливите търговци да бъдат изобличавани колкото е възможно по-често в публичното пространство, а жертвите им – образовани за вредите от решенията си.

Клише е, че навярно най-бързият начин да станеш милионер лесно е да напишеш книга с клиширани съвети как се става лесно милионер. Като се изключи този не чак толкова лек вариант, крайно невероятната възможност да спечелиш от лотарията или хипотезата, при която на старта си милиардер, аз нямам и най-малката представа как да те направя милионер лесно. Но знам, че ако четеш този текст, подлъган от желанието да забогатееш само в няколко прости стъпки, вероятно никога няма да станеш богат. Много малко неща на този свят се случват без усилия и да разчиташ на това е сериозен проблем.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.