Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Завръщане в бъдещето

Преди няколко дни хванах в „Шоуто на Слави” кадрите, в които двама депутати от ГЕРБ поздравиха българския народ с петстотната годишнина от освобождението от османско владичество. Те биха могли да се интерпретират по различни начини, включително – както ще опитам – без да се използват думи като олигофрени и идиоти, за да не се предизвиква справедливият гняв на премиера.

Така например народните представители може би идват от светлото бъдеще, в което след повече от четири века управление на Бойко Борисов България отдавна е постигнала идеала си да граничи с поне три галактики, а магистрала „Тракия” аха да бъде завършена, стига само да не беше тежкото наследство от времето на Сергей Станишев.

На мен, обаче, по-вероятен ми изглежда друг сценарий. (Не че не пожелавам на господин Борисов най-малкото да иляди на поста, другарю Цветанов. Абе, къде ме водите…?) Като се имат предвид последните тенденции в политиката на ГЕРБ, смятам, че депутатите са първите от новото поколение хора с пророчески дарби, към което съвсем скоро ще се присъединим и ние.

С това въобще не се опитвам да намекна, че трябва да си свръхчовек, за да разгадаеш криволичещата мисъл на премиера, способна всяка сутрин да ражда твърдения, всеки обед да ги опровергава и всяка вечер да пуска опровержения на опроверженията. Нито бих застанал зад думите, че подобна интелектуална мощ заслужава да изследвана в пълния си потенциал в стая с меки бели стени и приглушено осветление.

И в никакъв, ама никакъв случай не казвам, че са необходими окултни сили, за да се справиш с последната повеля на партийния първи и да развъдиш картофи върху циментовата площадка пред входа, докато в същото време преподаваш смятане и писане на първолаците в класна стая, разположена на три спирки с автобус, две с метро и осем с трамвай от гореупоменатата площадка.

Всичко, което искам да кажа, е следствие от обстойния преглед на скорошната законодателна инциатива на управляващите, задължаваща ни, нас българските граждани, да планираме отпуската си с една година напред. Тя също би могла да се интерпретира по различни начини – обаче, за съжаление, повечето от тях, освен думи като олигофрени и идиоти, включват и други, които няма как да не бъдат придружени от звуков сигнал и цяла поредица червени точки.

Така единственото логично обяснение (защото не е здравословно да говорим лоши неща за приятелите на Б.Б., докато тези на Цв.Цв. слухтят наоколо) е, че с последните промени в КТ премиерът подготвя нацията за преминаване към онова отдавна бленувано високо ниво на съзнанието, в което всеки ще бъде, ако не Нострадамус, то поне Ванга.

Хвала на тази политика! Доказателство за успеха ѝ е, че, докато планирах августовската си отпуска, погледнах в бъдещето – не това след четири века, а по-скорошното. В него господин Борисов, както винаги копае инфраструктура. И лъжицата му отива, и карираната риза, и компанията на Мишо Бирата, който следи през решетките да не дойдат надзиратели.

2 коментара

  1. Вгради клипа в статията, ако има техническа възможност, наистина си заслужава да се види.

    Депутатите на ГЕРБ от клипа са Николай Коцев и Николай Рашев.

  2. Благодаря! Линкнах го, срещу вграждането имам принципни възражения! 🙂