Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Бойко Борисов Free Day

Ако отвориш Дневник не много след момента на публикуване на тази статия, ще видиш, че водещата новина там е озаглавена „Борисов ще пита ФБР и Европол за доказателствата за Килърите”. Вчера, темата на деня бе предопределена от материала, кръстен „Борисов: Приемам решенията на съда като провокация към държавата”. Онзи ден интересът ни предизвика текстът под името „Премиерът Борисов: Разликата между мен и Станишев е един милиард лева”.

Всъщност, ако напишеш фамилията на министър-председателя в търсачката на сайта на този все пак критично настроен всекидневник, ще откриеш, че тя се среща в общо 37 материала само за последните четири дни. (Впрочем, Цветан Цветанов „гостува” едва в 17.)

Да опитаме с онлайн медията dnes.bg. Втората най-четена статия за деня? „Премиерът Vs престъпността: предстои тежка битка”. Коя ли е четвъртата? „Борисов: Калашников детска играчка ли е?” (Снимката към нея, впрочем, ни в клин, ни в ръкав ни показва неформалния лидер на ГЕРБ и на света като цяло да загрява за турнира в Уимбълдън.) Бързото търсене от своя страна изважда 155 резултата с фамилията му за една седмица назад.

От тази гледна точка, положението във vesti.bg (където премиерът е споменаван жалките седем пъти от началото на месеца) е направо скромно. Actualno.com на свой ред заема златната среда с 15 статии за същия период. И така нататък, и така нататък.

За да не решиш, че е само пресата, не мога да пропусна да кажа, че ситуацията е същата във Facebook (преди броени минути невинният ми опит да се похваля там със скоростно изкачване на Витоша моментално бе обърнат на разговор за премиера-слънце, който – очевидно – може да се справи по-добре), в Twitter (познай чие е първото име, което ми излиза в списъка с подходящи за „следване” хора) и даже в Блогосферата (но днес не съм я проверявал, така че, дай Боже, да те лъжа).

А сега поантата: всичко това ми идва твърде много. Може да е романтична заблуда, обаче не си спомням нито един министър-председател, партиен лидер или просто известен човек да е ставал обект на подобно медийно внимание. Някога. В демократичната история на страната, дала на света Бойко Борисов.

Невъзможното ли искам? Просто един ден, в който никой да не ме занимава с лика, живота и делото на най-великия премиер, кмет, партиен лидер, генсек на МВР, пожарникар, футболист, тенисист, духовен наставник на Путин, wingman на Берлускони и светлина в живота на Меркел. Толкова ли е трудно? Поне за 24 часа?

5 коментара

 1. MacTeP каза:

  Да, трудничко е, да не казвам невъзможно :D.

 2. ван каза:

  Ех, затъжил се е за червена мутра Станишев.

 3. Да, Ван, защото животът е черно-бял и няма начин да не харесваш Борисов и Станишев едновременно. Също така е невъзможно дори да имаш относително положително отношение към премиера, но просто да не ти допада измисленото му медийно присъствие. Колко обичам първосигналното мислене! 🙂

 4. Alex каза:

  Представи си какво облъчване ще падне преди изборите догодина ;).

 5. Mlad-Vlad каза:

  Хе хе! „Стадото“ не трябва да забравя, кой е „овчЕря“! Кой го „гледа“, стриже, коли, дере! Да благодари по три пъти на ден за „грижите“ (иначе има Ц.Ц.) и се прекланя пред насъщните, „естествени“ нужди на Същия!