Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Един месец до съвършенството

Time to Get PerfectВсеки, който някога е имал достъп до интернет, неминуемо се е сблъсквал с много от на пръв поглед безкрайния брой реклами на лесни решения за отслабване, натрупване на мускулна маса и изграждане на желаната фигура. Иска ми се да кажа, че притегателната сила на тези реклами ми е непонятна, но ще излъжа – и аз като повечето нормални хора понякога се чувствам изкушен от опцията да постигна физическо (или каквото и да е друго) съвършенство, без да полагам усилия. Това, което изглежда ме отличава от аудиторията на мултимилионния бизнес с чудодейни лекарства, петминутни спортни програми и нови извлеци от дълбините на амазонската джунгла, е, че осъзнавам, че тази опция в общия случай не е реалистична, а дори когато е такава (да речем при употребата на стероиди или медицинската намеса за справяне с наднорменото тегло), цената ѝ е далеч по-голяма, отколкото изглежда на пръв поглед.

Въпросът дали физическо съвършенство е наистина постижимо настрана, подобряването на начина, по който изглеждаш – и на здравословното ти състояние редом с него – е наистина лесно на ниво планиране – много по-лесно от онова, което ти предлага което и да е чудодейно средство в интернет. Всичко, което трябва да направиш, е да започнеш да отделяш повече време на един или друг вид спорт и да моделираш диетата си така, че да отговаря на целите, които си си поставил.

Изпълнението на този простичък план от своя страна е наистина трудно и именно то отличава малцинството от наистина отдадени на развитието си индивиди от огромното мнозинство хора, които също много биха искали да са съвършени, но, ако може това да стане без усилия или направо даром.

Този текст е озаглавен „Един месец до съвършенството“ с причина и тя е, че на финала му ще ти предложа напълно безплатно едно наистина чудодейно средство да се превърнеш в далеч по-добра версия на самия себе си. Започни да тренираш – не бавно и постепенно, а колкото се може по-тежко и по-редовно поне 4 дни в седмицата. Постави си за цел да го правиш в продължение на месец, без да нарушаваш графика си по какъвто и да е повод. Недей да очакваш никакви видими резултати в рамките на този период, защото иначе най-вероятно ще се разочароваш, но тествай на какво е способно тялото ти при различни натоварвания и се опитай да завършиш месеца малко по-добре, отколкото си го започнал.

Следвай тези съвети и след месец сам ще се увериш, че истинското съвършенство не е в това да имаш хубаво тяло, много пари или слава наготово, а в изграждането на воля и характер, които биха ти позволили да се пребориш и да задържиш нещата, които желаеш, дори когато целият свят е срещу теб.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.