Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

One to Go on HIMYM

Не, този текст няма да е на английски, не се притеснявай, нито ще те затормозява с повече от едно сложно и неразбираемо съкращение. HIMYM идва от How I Met Your Mother, което пък е заглавието на оригиналния комедиен сериал (успешно) заел ролята на „Приятели“ на малкия екран през втората половина на първото десетилетие на новия век (а на български се превежда като „Как се запознах с майка ви“).

И така, при все че качеството на въпросния сериал страдаше от сериозни отливи – особено в последните две или три години – той остави в историята на телевизията гениалният образ на Барни (в ролята Нийл Патрик Харис), подкрепен от още четирима запомнящи се характери, в много отношения уникален подход към развитието на сюжета си и аудитория, почти толкова заета в изграждането на теории и сглобяването на парчета от пъзела около образа на майката, колкото и феновете на Lost. Но… всяко хубаво или дори не толкова хубаво нещо си има край и HIMYM вече е само на седмица от него.

В предпоследния си епизод сериалът приключи и с мистерията около втората от любовните си истории – тази на Барни и Робин – разреши емоционалните дилеми на двама от главните си герои и препотвърди основното си послание, а именно, че любовта е най-важното, с което разполагаме. (При това на ниво, което значително го издига над относително посредственото качество на настоящия девети сезон.)

Всичко, което ни остава да видим, е едночасовия финал. Точно седмица и последните въпроси ще получат отговор, а за продуцентите в САЩ ще дойде времето да се чудят с какво ще заменят HIMYM през втората половина на второто десетилетие на новия век.