Тази опция ще възстанови настоящата страница по подразбиране като върне всички затворени секции и категории.

Клопка за победители вече е на пазара

Читателите на E-lect знаят, че книгите-игри се радват на специално отношение тук поне по две причини. От една страна, и аз като много от момчетата и момичетата, израснали пред 90-те, прекарах множество приятни моменти в детството си с това хоби. От друга, имам удоволствието да познавам (и да работя с) част от хората, които създаваха интерактивна литература в края на миналия век и/или го правят днес.

Когато бях малък, Клопка за победители беше една от любимите ми книги-игри от Майкъл Майндкрайм. Жанрът е научна фантастика, а историята ни пренася далеч в бъдещето, когато човечеството е спечелило войната с агресивна извънземна цивилизация, окупирало е планетата ѝ и се опитва да отговори на въпроса какво е довело до конфликта на първо място.

Книгата излезе от печат през 1996 или 1997 година, мисля, и щеше да си остане приятен далечен спомен, ако не беше амбицията на Prime Games (студио за десктоп и мобилни игри, базирано в Пловдив) да я върне към живот – при това по начин, по който да се хареса на съвременната публика – като компютърна игра.

Приятно ми да ти съобщя, че от онзи ден английската версия на играта вече може да бъде открита в Steam. (От Prime Games обещават, че ще видим и версии на български и руски език, но поне аз не знам кога точно да ги очакваме.)

Тази новина сама по себе си е достатъчно, за да зарадва хора с носталгично отношение към книгите-игри като мен, но на останалите ще предложа да хвърлят един поглед на трейлъра и да научат повече за Клопка за победители на сайта на Prime Games.

Сигурен съм, че ще им хареса.

Ако тази статия ти допада, винаги можеш да станеш приятел на E-lect във Facebook или да последваш този сайт в Twitter.

А ако харесваш сайта и желаеш да подкрепиш развитието му, ще се радвам да му станеш патрон в Patreon. Аз от своя страна ти обещавам да не съжаляваш.